The future of sports is data: launch C Sharp Sports-app

C Sharp Sports lanceert een geïntegreerd Informatie Management Systeem voor sportclubs en bonden. Bonden en sportverenigingen beschikken over kennis en opleidingen, C Sharp Sports biedt een platform om deze kennis in op te slaan, te delen en uit te breiden. Verschillende applicaties geven clubs, trainers, spelers en ouders en/of leerkrachten toegang tot handige en relevante informatie wat betreft de spelers en het team.

Lancering C Sharp Sports: the Future of the Sports Industry
De applicatie wordt 8 juni gelanceerd in het Manifesto kantoor aan de Isaac Titsinghkade 107 in Amsterdam. Verschillende sprekers zullen het belang van data en software in sport duidelijk maken. Met data krijg je inzichtelijk wat voorheen niet mogelijk was, het is de toekomst. En de software van C Sharp Sports biedt hiervoor een oplossing.

Programma
Tijdens event vertellen verschillende sprekers hun inzichten over sport en data.

15:30 uur – ontvangst
16:00 uur – welkomstwoord gastheer Erik Friedeberg
16:05 uur – welkomstwoord Gerard Helms
16:10 uur – Prof. Nico van Yperen
16:30 uur – Q&A
16:40 uur – Roelant Oltmans
17:00 uur – Q&A

17:10 uur – Break

17:20 uur – Raymond Atteveld
17:40 uur – Q&A
17:50 uur – Niek Nijboer
18:10 uur Q&A
18:20 uur – Adel Srhir
18:40 uur Q&A

18:50 uur – Investors pitch
19:00 uur – Borrel

Prof. Nico W. Van Yperen

Prof. Nico W. Van Yperen is hoogleraar Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het Sport Science Institute Groningen (SSIG). Hij doet onderzoek naar de mentale aspecten van sport en presteren. “Wat betreft onderwijs verzorg ik onder meer de Engelstalige cursussen Sport and Performance Psychology (3e jaar Bachelor Psychologie) en Competence and Motivation (Master Psychologie).”

Doel: “Mijn doel is om inzicht te krijgen in de mentale aspecten van sport en presteren, en de verkregen inzichten te delen via onderwijs, wetenschappelijke publicaties, en mijn Nederlandstalige SportScience.blog.”

Wat is je mening over software in de sport?
“Essentieel voor het verkrijgen van bovengenoemde inzichten.”

Wat is je tip voor sportondernemingen voor het belang van de toekomst?
“Meten is weten, en ook mentale aspecten zijn meetbaar. Voor een toelichting, zie Over SportScience.blog.”

Roelant Oltmans

Roelant Oltmans is bondscoach hockey in India, daarvoor was hij bondscoach in Nederland en Pakistan en tevens technisch directeur in Nederland en India. Algemeen Directeur bij BVO NAC in Breda en Prestatie manager bij NOC*NSF

Doel: Met India een Olympische Medaille winnen in Tokio

Wat is je mening over software in de sport?
“Data en software in de sport is zeer waardevol; al jaren niet meer weg te denken. Ik maak al gebruik van video analyse sinds 1986. Naast video analyse hebben we een website ontwikkeld voor de Indiase Hockeybond en ABN*Amro/Eiffel Academy. Ook houden wij data bij via GPS, Medische Software en trainingsprogramma’s.”

Wat is je tip voor sportondernemingen voor het belang van de toekomst?
“Voor mij is het belangrijkste dat ik alle verzamelde informatie zo eenvoudig mogelijker elkaar kan combineren. Er komt steeds meer informatie, maar het belangrijkste is te weten hoe alle gegevens te gebruiken om de prestaties te verbeteren want daar gaat het uiteindelijk om.”

Raymond Atteveld

Raymond Atteveld is 50 jaar oud en getrouwd. Hij is Assistent Performance Director van Maccabi Tel Aviv. “Ik coach de coaches en spelers qua voetbalfilosofie en leer hen hoe om te gaan met hun rol binnen de club in de Academy.”

Doel: Verbeteren van kennis en uitvoering van coaches en spelers om spelers/coaches voor ’t 1e elftal creëren.

Wat is je mening over software in de sport?
“Data zijn noodzakelijk om zaken te structureren en om inzicht te krijgen in wat er daadwerkelijk gebeurt. Helpt om spelers/coaches beter te maken.”

Wat is je tip voor sportondernemingen voor het belang van de toekomst?
“Deel je kennis en sta open voor nieuwe ideeën om jezelf constant te blijven verbeteren. Dynamische ondernemingen maar blijf bij je doel.”

Adel Srhir

Adel Srhir  is Account Executive, hij is Account Executive bij SAS Nederland en verantwoordelijk voor het segment Sport. Hij spreekt over data en analytics bij sportpartner SAS.

Doel: Zorgen dat het gebruik van data binnen sport bijdraagt aan optimalisatie van sportbeleving en prestatie

Wat is je mening over software in de sport?
Hoe denk je over data/software in de sport? Cruciaal en een driver om de sportbeleving winstgevender te maken voor sportorganisaties en ondersteunend aan het verbeteren van de menselijke sportprestaties

Wat is je tip voor sportondernemingen voor het belang van de toekomst?
In het bedrijfsleven is het gebruik van analytics al jarenlang onderkend. Tegenwoordig wordt analytics, in de breedste zin van het woord, ingezet om processen te optimaliseren en betere bedrijfsbelissingen te kunnen nemen. In de sport zie je dat analytics ook steeds meer toegepast wordt, op (on pitch analytics) en buiten (off pitch analytics) de sportarena’s. Voetbalclubs als bijv Manchester City geven al miljoenen uit aan een analytics afdeling en hebben tot wel 10 data scientists in dienst. De case Moneyball over de Oakland Oak’s, maar ook Leicester City, the New Zealand Blacks zijn mooie voorbeelden hoe analytics kan bijdragen aan een optimale sportprestatie. Orlando Magic past analytics weer toe om de fanbeleving te maximaliseren door gepersonaliseerd te communiceren met de fans. Mijn tip voor elke sport gelieerde onderneming is om zich te verdiepen in de mogelijkheden die analytics kan bieden. De tools zijn er. Je kan eventueel klein beginnen. Er is tegenwoordig genoeg data, er is tegenwoordig voldoende processing power, dus alle ingredienten zijn aanwezig. Het is nu gewoon een kwestie van doen!

Niek Nijboer

Niek Nijboer is Senior Insight & Monitoring Specialist bij het Saudi Arabian Olympic Committee én Adviseur voetbal en atleten. Hij spreekt over onderwerp: de benchmark van diverse software information applications in de (top)sport.

Ben je erbij? Bestel je (gratis) tickets via: Eventbrite!

admin
Write a Comment